Hoe werken de rooster templates?

Gewijzigd op Mon, 20 Feb 2023 om 08:17 PM

Templates zijn kopieën van eerder gemaakte roosters. Als u een rooster wilt hergebruiken voor een planning dan kan dat via templates (in- of exclusief personeel). U slaat een rooster op, middels de optie 'deze week als template opslaan'. Deze optie is onder het rooster te vinden. Een template kan eventueel worden aangepast door het aangepaste rooster opnieuw op te slaan als template. Templates die niet meer worden gebruikt kunnen verwijderd worden bij de Instellingen van de tool.

Je kunt ervoor kiezen om een template van een geheel rooster te maken maar ook om templates 'stapelen' (kies dan voor Toevoegen). Dat houdt in dat u ervoor kunt kiezen de template aanvullend te laden waarbij de ingevoerde data blijft staan. Op deze wijze kunt u voor specifieke afdelingen of diensten templates maken en die naast elkaar laden.

Een template kan verwijderd worden op de Rooster instellingen pagina.