Hoe kan ik medewerkers inplannen?

Gewijzigd op Mon, 20 Feb 2023 om 08:35 PM

Zorg er eerst voor dat

1. Medewerkers zijn toegevoegd (voeg deze evt. toe via het menu-item "Medewerkers")
  2. Er een afdeling (of blok/team) is aangemaakt en daar medewerkers aan toegewezen zijn. Dit dan via het rood omkaderde icoon bij de betreffende afdeling:

Inplannen

Vervolgens kunt u op 2 manieren medewerkers inplannen op een dienst:

• Op een dienst klikken en via het pop-up scherm de medewerkers selecteren
  • Via het planbord, lees hier hoe dat werkt: planbord

De eerste methode wordt hieronder verder uitgelegd.

Beschikbaar personeel

Als u (onder instellingen) heeft geconfigureerd om beschikbaarheid te gebruiken, wordt een onderscheid gemaakt tussen 'beschikbaar' en 'niet beschikbaar personeel'. De beschikbare medewerkers worden direct getoond en kunnen geselecteerd worden om ingepland te worden.

Om het 'niet beschikbaar personeel' te bekijken kunt u op de betreffende link klikken. Achter de link wordt het aantal medewerkers getoond dat via de link getoond kan worden. In bovenstaande voorbeeld 3.

Afwijkende werktijden

Lees hier verder hoe u afwijkende tijden kunt instellen bij het inplannen:  Afwijkende tijden

Aanvullende informatie

Door met de muis over een icoontje te gaan wordt onderstaand pop-up scherm getoond. Via dat scherm krijgt u aanvullende informatie die kan helpen bij het inplannen.

Betekenis van de gebruikte icoontjes

Geen beschikbaarheid ingevuld

Beschikbaarheid is ingevuld maar komt niet overeen met betreffende blok
Medewerker is beschikbaar voor betreffende dienst
Medewerker is beschikbaar met opmerking
Medewerker is ingepland op een conflicterend (overlappend) blok
Medewerker heeft verlof
Aantal contracturen bereikt voor deze medewerker. Kan ingepland worden op basis van overuren.
Maximum aantal gewenste diensten is bereikt voor deze medewerker (ingevoerd bij beschikbaarheid).