Roosterplaats release-overzicht

Gewijzigd op Sat, 30 Mar 2024 om 03:11 PM

In onderstaande overzicht kunt u de recente wijzigingen op Roosterplaats terugvinden. Heeft u zelf een suggestie voor verbetering? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Maart 2024
API Toegang
U kunt uw eigen administratie nu via een API koppeling direct aansluiten op Roosterplaats. Hiermee kunt u gegevens eenvoudig beschikbaar stellen in uw eigen omgeving.

Lees hier verder voor instructies: API toegang

Juli 2023

Afdeling/project/team status
Bij iedere afdeling (of project/team) kunt u niet voor uw eigen administratie en overzicht een status bijhouden. Wat de icoontjes betekenen kunt u dus zelf bepalen. Deze worden ook opgeslagen in een template.

U kunt kiezen uit de volgende opties:

Planner notitieblok
In het roosteroverzicht kunt u nu gebruik maken van een Notitieblok. De tekst die u hierin invoert wordt automatisch opgeslagen. Deze tekst is ook zichtbaar voor uw collega planners.

U kunt het notitieblok minimaliseren tot onderstaande icoontje. Middels de groene stip wordt aangegeven dat er een notitie is ingevoerd voor deze week.

April 2023
Nieuwe methode zelfroosteren
In de medewerker app is het nu duidelijker en eenvoudiger om diensten zelf in te plannen. Er is een nieuw tabje "Inplannen" toegevoegd in het rooster menu. Op deze pagina staan de beschikbare diensten overzichtelijk bij elkaar.

Maart 2023
Alle beschikbare medewerker selecteren
Bij het inplannen van medewerkers kunt u nu eenvoudig alle beschikbare medewerkers selecteren.
Afronden van getoonde uren
De urenberekening bij het inplannen (mouse-over op de icoontjes) wordt nu op twee decimalen afgerond:

Februari 2023

Maximum aantal diensten
Per medewerker invoer van maximum aantal beschikbare diensten per week. Beschikbaar in Planner omgeving en medewerker app.

Invoer van het maximum aantal diensten (ook via de medewerker app)

Bij het inplannen wordt dit maximum gecontroleerd

Januari 2023
Extra invoeropties voor urenregistratie
Bij het invoeren van de urenregistratie zijn een aantal extra velden toegevoegd en de mogelijkheid om bestanden (declaraties) te uploaden.

De velden kunnen individueel worden aangezet via het urenregistratie. instellingenmenu. De ingevoerde gegevens zijn beschikbaar bij de urenregistratie weekafsluiting en rapportages.

Invoer van de gegevens via de app

December 2022

Diverse Bugfixes en verbeteringen in stabiliteit
November 2022
Update look&feel van Roosterplaats
Roosterplaats heeft een nieuw uiterlijk gekregen:

Oktober 2022
Teamleden pagina in de medewerker app
Voor teamleden is het nu mogelijk om te kijken wie hun collega's zijn en direct contact met ze op te nemen (via email, whatsapp of telefoon).
Medewerkers kunnen hiervoor hun gegevens bijwerken en een foto uploaden op hun profielpagina.

Dit staat standaard uit en is aan te zetten via de Medewerker toegang instellingen.

Teamoverzicht in de medewerker app

September 2022
Notificaties bij wijzigingen
U kunt als planner email notificaties ontvangen wanneer medewerkers hun beschikbaarheid wijzigen of hun uren registreren. Dit is in te stellen via de Instellingen pagina.

Augustus 2022
Nieuwe support pagina's
Eenvoudiger doorzoeken van alle artikelen over het gebruik van Roosterplaats. Daarbij ook meer aandacht voor het gebruik van de medewerker app.

Juli 2022
Eenvoudig nieuwe medewerkers toewijzen
Het is nu veel eenvoudiger om een nieuwe medewerker in alle weken aan een afdeling/project/team toe te wijzen. Gebruik daarvoor het pijltje bij het toewijzen.

Juni 2022
Logging van wijzigingen in beschikbaarheid
In het beschikbaarheidsoverzicht wordt getoond op welke data en door wie de beschikbaarheid is gewijzigd

Tonen benodigde vs. ingeplande FTE per dienst

In het roosteroverzicht kan weergegeven worden wat het huidig aantal ingeplande medewerkers is versus het totaal benodigde aantal. Dit is aan te zetten door "Toon aantal FTE op rooster" op JA te zetten onder Rooster instellingen.

FTE aantal in roosteroverzicht

Maart 2022
Roosterplaats medewerker app
Er is nu een native app beschikbaar voor zowel Ios en Android. Download deze via de betreffende app store.